Aastaeelarve projekt jõudis volikogusse

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi volikogu saalis on kohti 27-le saadikule.
Viljandi volikogu saalis on kohti 27-le saadikule. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi linnavalitsus andis kolmapäeval volikogule menetlemiseks järgmise aasta linnaeelarve projekti, mille kogumaht on 308 474 395 krooni ehk 19 715 107 eurot.

Linnapea Kalle Jents ütles, et käesoleva aastaga võrreldes ei saa linn lubada tegevuskulude kasvu, sest majanduse olukorra paranemine ei ole veel jõudnud oluliselt mõjutada linna tulude suurenemist.

Tänavuse eelarve kogumaht oli 292 477 065 krooni.

Linnavalitsuse teatel läheb järgmise aasta tegevuskuludest suurim summa taas haridusele, seda on 52 protsenti eelarveprojekti kulude kogumahust. Sotsiaalhoolekandele kulub 12, kultuurile ja vabale ajale 12 ning spordivaldkonnale 3 protsenti.

Linnavalitsuse ja -volikogu kulud moodustavad 5,1 protsenti eelarve kogumahust. Linnapea kinnitas, et tuleval aastal ei pea ligi 900 linnaeelarvest palka saavat töötajat enam palgata puhkust võtma.

«Sedajagu kasvab kõikide asutuste palgafond,» lausus ta.

Investeeringuid on kavas teha 16 protsendi ulatuses eelarve kuludest ehk 46,8 miljoni krooni eest, millest linna raha on 12 miljonit krooni.

Linnapea Kalle Jents selgitas, et põhilised investeeringud on linna osalus prügila ladestusala sulgemises ning kultuurimaja ja Midrimaa lasteaia hoone ning lossipargi osalises renoveerimises. Põhiosas rahastavad nendel objektidel töid Euroopa Liidu tõukefondid. Tuleval aastal kasvavad toetused nendest fondidest 16,8 miljonit krooni.

Samuti kavatseb linn panustada rannaala arendamisse ja uute lasteaia rühmaruumide ehitamisse.

Säästlikuma tänavavalgustuse saamiseks võõrandab linn tänavavalgustuse aktsiaseltsile Viljandi Veevärk. Tänavavalgustuse ja Valuoja kooli hoone müügiga on kavas linnaeelarvesse teenida 12,5 miljonit krooni, mida kasutataksegi investeeringute omaosaluse katmiseks.

Laenukoormust plaanib Viljandi tuleval aastal vähendada peaaegu 10 miljonit krooni.

2011. aasta eelarve projekt tuleb esimesele lugemisele detsembrikuu volikogu istungil 29. detsembril. Eelarve eelnõu ja selle seletuskiri on väljas Viljandi linna koduleheküljel ja linnaraamatukogus.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles