Viljandimaa suurim gümnaasium tähistab ümmargust aastapäeva

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavune sügis on Jakobsoni kooli õpilastele mitmekordselt eriline. Lisaks sellele, et nad asusid õppima vastremonditud koolimajas, saavad nad tähistada   õppeasutuse sajandat aastapäeva.
Tänavune sügis on Jakobsoni kooli õpilastele mitmekordselt eriline. Lisaks sellele, et nad asusid õppima vastremonditud koolimajas, saavad nad tähistada õppeasutuse sajandat aastapäeva. Foto: Elmo Riig / Sakala

Carl Robert Jakobsoni nimeline gümnaasium alustas oma 100. aastapäeva üritusi reedel piduliku koostööpartnerite vastuvõtuga ning 27. septembril leiab aset vilistlaste kokkutulek.


Huvijuht Ave Alvre sõnul oli vastuvõtule kutsutud Viljandi linna ja maakonna õppeasutuste ning sõpruskoolide esindajad, Jakobsoni gümnaasiumi praegused ja endised õpetajad, äsja remondist tulnud koolimaja ehitajad, sponsorid ning teisedki.

Suurem hulk rahvast saab kooli juubelist osa järgmise nädala laupäeval, mil peetakse vilistlaste kokkutulek.

Päev algab kell 10.15 kogunemisega kunagise koolimaja juures Jakobsoni tänav 42. Kui vahepeal oli kahtlus, et praegu maagümnaasiumi algklasside majana kasutusel olev hoone on pidustuste ajal remondis, siis nüüd on see hajunud: remonditööd algavad majas alles oktoobris. Nõnda saavad vilistlased ka oma vanas koolimajas ringi vaadata.

Pärast seda jalutatakse ühiselt Ugala teatrisse, kus keskpäeval algab kontsertaktus.

Seal pakutakse vilistlastele ka sünnipäevakringlit. Kell 14 võib Ugala väikeses saalis nautida Jakobsoni gümnaasiumi õpetajate luuleetendust «Inimene on üks tulemine».

Riia maanteel asuv vastremonditud koolimaja avab vilistlastele uksed kell 16. Siis saavad soovijad seda uudistada, saatjaks praegused õpilased, kes vajaduse korral selgitusi jagavad.

Kell 17 algavad avatud koolitunnid, mis on kokku võetud pealkirja alla «Mida Juhan ei mäleta, seda Juku pole õppinud, aga kordamine on tarkuse ema». Vilistlastel on võimalik osaleda viies ainetunnis, mis, nagu pealkirjastki näha, ei ole eriti tõsiselt võetavad.

Füüsikatunni annab Vahur Pohlasalu, matemaatikat õpetavad Andres Haavasalu ja Malle Eglit, keemiaõpetaja on Jaan Usin ning inglise keele tunnis juhendavad õpilasi Maie Kigaste, Marje Maasen, Tiia Pukk ja teised. Emakeeletunnis jagavad teadmisi Maia Niidu ja Eini Ilves.

Kell 20 algab meelelahutuslik osa: koolimajas ja selle juurde püstitatud telgis tantsitavad rahvast ansamblid ning diskorid. Nagu Ave Alvre ütles, on lubatud praegu veel remondis oleva võimla põrand selleks ajaks tantsukõlblikuks seada.

Avatud on ka vaba lava, kuhu on oodatud esinema kõik soovijad. Selleks tuleb end Ave Alvre juures kirja panna.
Kuigi vilistlastel on võimalik kokkutulekule registreeruda samal päeval, soovitas Ave Alvre seda teha aegsasti enne üritust. «Siis on meil mingigi ülevaade saabuvate inimeste hulgast,» põhjendas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles