Õpistu alustab sügishooaega

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpistu juhataja Sofia Joons
Õpistu juhataja Sofia Joons Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Viljandis pärimusmuusika aidas tegutsev vabahariduskool August Pulsti õpistu ootab sügishooajal huvilisi osalema ligi paarikümnel kursusel, mis aitavad lihvida pillimänguoskust ning õppida tundma Eesti eri piirkondade pärimusmuusikat ja -tantsu.


Õpistu juhataja Sofia Joons märkis, et tegelikult on vabahariduskooli puhul keeruline öelda, millal  üks hooaeg lõpeb ja teine algab, sest tegutsetakse ka suvekuudel.

«Näiteks oli meil 20.—22. augustini Vormsil hiiu kandle kursus ning 25.—27. augustini said muusika- ja huvikoolide õpetajad Viljandis osa sissejuhatusest pärimusmuusikasse,» rääkis Joons.

Ühe olulise suvise teetähisena tõi Joons esile vahetult enne Viljandi pärimusmuusika festivali Kõpus aset leidnud XIV Eesti ETNO laagri, kus noorte eesti muusikute kõrval täiendasid sel korral oma pillimänguoskust mordvalased, belglased, rootslased, tšehhid ja austerlased.

Õpistu pakutavate kursuste nimekirjast leiab näiteks noore muusiku kooli, õpetajate väikekandlekursuse, kitarri pärimusmuusikas, laste kandleringi, Mulgimaa laulumängud ja regilaulukursuse.

August Pulsti õpistu on pärimusmuusikaõpet pakkuv vabahariduskool, mis sai oma nime vanavarakoguja ja eesti muusikalise pärandi jäädvustaja August Pulsti järgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles