Karksi lennupäev läks sportlikus ja uudishimulikus vaimus

, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karksi lennuväljal oli kohal politsei- ja piirivalveameti helikopter (esiplaanil) ning huvilende tegi kopter Robinson-22.
Karksi lennuväljal oli kohal politsei- ja piirivalveameti helikopter (esiplaanil) ning huvilende tegi kopter Robinson-22. Foto: Erakogu

Laupäeval Karksis peetud lennupäeval käis õhusõidukeid uudistamas umbes tuhat huvilist.


Karksi vallavalitsuse liige Andi Sõmmer ütles, et lennupäev aitab vallale head mainet luua. «Oleks liialdus öelda, et meil toimub midagi täiesti enneolematut, kuid tegu on ikkagi väga omanäolise ja toreda üritusega, mida kajastatakse üle riigi,» lausus ta.

Sõmmer rääkis, et koju kätte tulnud vaatemäng on kogunud ümbruskonnas austajaid, kes on varasematel aastatel end lennumasinatega hästi kurssi viinud ja oskavad ettevõtmist asjatundliku pilguga hinnata. Samuti kohtas ta publiku hulgas väga palju mujalt tulnud külalisi.

Karksi lennupäeva peakorraldaja Hendrik Agur jäi ettevõtmisega rahule. Enne sündmust «Sakalaga» vesteldes ütles ta, et seekord on eesmärk pöörata senisest enam tähelepanu pilootidele.

«Üritus, mis pakuks täiel määral lusti lenduritele, peaks olema kinnine, publiku puhul tuleb paratamatult mööndusi teha,» rääkis Agur, kes on juba aastaid lendamist harrastanud.

Pärast üritust nentis ta, et sellegipoolest jäid kohale tulnud piloodid päevaga täiesti rahule. «Ei kuulnud ühtki nurinat raja ja võistluse kohta. Tänavu oli tunda ehk veidi rohkem võistluspinget, sest oli, mille nimel end proovile panna,» jätkas Agur.

Päeva tippsündmuselt lennurallilt viisid peaauhinna, kümblustünni koju Tiit Paananen ja Kadri Kont-Kontson. Nad võistlesid lennukil Cessna 172.

Ka publikule polnud korraldajatel etteheiteid. Ainuke ebameeldiv vahejuhtum oli kiirust piiravate liiklusmärkide vargus päeva lõpul.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles