Teatripäevad seiskasid telesarja võtted

, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuhjaverre saabub näiteseltskondi mitmelt poolt. Kaugemate tulijate hulgas on Paide ja Avinurme teatritrupp ning rahvusvaheline noorte puhkpilliorkester Wersalinka.
Kuhjaverre saabub näiteseltskondi mitmelt poolt. Kaugemate tulijate hulgas on Paide ja Avinurme teatritrupp ning rahvusvaheline noorte puhkpilliorkester Wersalinka. Foto: Erakogu

Näitleja, Viljandi kultuuriakadeemia professor Kalju Komissarov palus edasi lükata teleseriaali «Kelgukoerad» võtted, et osaleda reedel ja laupäeval patroonina Kuhjavere külateatrite päevadel.


Viiendal harrastusteatrite kokkusaamisel tutvustab oma loomingut 12 harrastusnäite­truppi ning lisaks isetegevuslastele astub publiku ette kauaaegne kutseline näitleja ning praegune Avinurme suveteatri juhendaja Malle Pärn.

Kuhjavere külaseltsi juhatuse esimehe Urve Muki sõnul mängib Malle Pärn harrastusnäitleja haigestumise tõttu ise peaosa Moliére’i näidendis «Arst vastu tahtmist».

«Avinurmlased on osalenud meie teatripäeval igal aastal,» rääkis Mukk. «Esimest korda tulevad aga tänavu mängima Mädara külateater Pärnumaalt ning Paistu ja Sürgavere näitering Viljandimaalt.»

Sel aastal anti etenduse kestuse piiriks tund. Nii saab esineda rohkem truppe ning publikule jätkub enam kaasaelamisrõõmu. Traditsiooniliselt valivad vaatajad meelislavastuse ning lemmik nais- ja meesnäitleja.

Urve Muki sõnul andis näitleja Kalju Komissarov ka seekord meelsasti nõusoleku hakata Kuhjavere teatripäevade patrooniks ja palus seetõttu edasi lükata teleseriaali «Kelgukoerad» filmivõtted. Viljandi kultuuriakadeemia õppejõuna on Kalju Komissarov teinud ettepaneku pakkuda Kuhjavere teatripäevadel võimalust korraldada Kuhjaveres näiteringide juhendajatele koolitusi, kus tudengid saaksid proovida oma lavastajaoskusi. «Loodame selle mõtte teoks teha tuleva aasta kevadel,» sõnas Mukk.

Teatripäevadel on esimest korda avatud koogitelk, kus kuhjaverelased pakuvad omaküpsetatud kooke ja publik valib neist kõige maitsvamad. Samuti on võimalus oksjonil osta külas meisterdatud käsitööesemeid.

«Tavakohaselt tutvustame teatrihuvilistele Kuhjavere küla, kusjuures taas on rõõm mõndagi uut näidata,» rääkis külavanem Romeo Mukk. «Oleme renoveerinud ja mõneti lavasarnaseks muutnud külamaja terrassi, kus laupäeval on etendused.»

Teatripäevade ettevalmistustöödele tulevad Kuhjaverre kogemusi saama noored vabatahtlikud külaliikumise katusorganisatsioonist Kodukant. Nad aitavad saabujaid infopunktis, tegutsevad koogitelgis ja on igati abiks esinemispaikades.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles