Kolga-Jaanis on oodatud edulugu jäänud sündimata

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algatusega liitumine pole Kolga-Jaani valda ühtki elanikku juurde toonud ja vald peab aru, kas jätkata sellega või loobuda.
Algatusega liitumine pole Kolga-Jaani valda ühtki elanikku juurde toonud ja vald peab aru, kas jätkata sellega või loobuda. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kevadel liitus Kolga-Jaani vald algatusega «Maale elama». Vallavanem Kalevi Kauri hinnangul pole aga kulutustele oodatud tulemust järgnenud ja nüüd vaetakse algatusest lahkulöömist.

Paarsada eurot maksev leping mittetulundusühinguga Partnerlus, lisaks messil osalemise, voldikute trükkimise, sõidu- ja muud lepingust tulenevad kohustuslikud kulud on vallakassast nõudnud vähemalt 600 eurot. Sellest rahast pole vallavanema sõnul pennigi tagasi saadud.

Ta ei heida algatusele midagi ette, pigem tervitab seda. Aga inimesed on olnud loiud ja huvi Kolga-Jaani elama tulemise vastu rohkem kui leige. «Ei uskunud, et  huvipuudus nii suur on,» ütles vallavanem. Küsimus, kas jätkata koos Partnerlusega, tuleb mõistmisest, et oma jõudude ja odavamate vahenditega suudetaks rohkem saavutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles