Vaba mõte: Rasked küsimused

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hans Väre
Hans Väre Foto: Marko Saarm / Sakala

Sel nädalal on Sakala ajakirjanikud pidanud tegelema raskema teemaga kui kunagi varem. Esmaspäevane tragöödia oli kogu Eestile erakordne ja loodetavasti selleks ka jääb.

Lehetegijaid ei puudutanud juhtunu ligilähedaseltki nii palju kui Eesti õpetajaid ja õpilasi, Paalalinna kooli perest rääkimata. Pole aga vist viljandlast, keda see rusunud ei oleks. Neljapäeval kuulsin sel nädalal esimest korda kedagi meie muidu nii lõbusas kollektiivis jälle naermas. Mõnikord ei tihata naerda, sest see pole kohane. Neil päevil ei olnud asi selles. Kellelgi polnud lihtsalt vähimatki tuju.

Selle üle, mis on praegu kohane ja mis mitte, vaieldakse ka meie töö puhul palju. Eriti suurt eriarvamust on tekitanud kaks Sakalas kajastatud külaskäiku: üks hukkunud õpetaja lese koju, teine tulistamise pärast kinni peetud poisi isa juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles