Nädala nägu: Mees maratoni taga

Karl-Eduard Salumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veiko Šmidt
Veiko Šmidt Foto: Peeter Kümmel

Viljandi rattaklubi juhi Veiko Šmidti nägu satub lehte tunduvalt harvem kui tema nimi. Nüüd on aga põhjust teda lausa nädala näoks valida, sest just tema seisis läinud pühapäeval viiendat korda asetleidnud Mulgi uisumaratoni taga.

Siinkohal tuleb muidugi märkida, et maraton ei saanud teoks üksnes tänu Veiko Šmidti panusele, vaid suure meeskonna koostöös. Kõigi nende maratonide peakorraldaja on olnud siiski tema.

Mulgi uisumaraton on tähelepanuväärne mitmes mõttes. Esiteks võib see jääda Viljandimaal tänavuse talve ainsaks suureks talispordiürituseks, sest kuigi kavas on ka paar suusamaratoni, pole teada, kas nende tarvis parajal määral lund tuleb. Teiseks on see kõigil viiel aastal toimunud, ehkki mõnikord on korraldamine nõudnud ilmaolude tõttu väga suurt pingutust. Kolmandaks selgusid pühapäeval Viljandis pärast 44-aastast pausi Eesti meistrid naiste 5000 ja meeste 10 000 meetri kiiruisutamises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles