Viljandi noortebänd pääses finaali

Gert Kiiler
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambli Oak Tree laulja ja kitarrist Lauri Antsov
Ansambli Oak Tree laulja ja kitarrist Lauri Antsov Foto: Gert Kiiler

Möödunud nädalal klubis Puhas Kuld peetud üle-eestilise võistluse «Noortebänd 2010» viimases eelvoorus lunastas kahe parema seas endale finaalipääsme Viljandi ansambel Oak Tree.


See oli Oak Treele juba teine tunnustus viimase kuu jooksul, sest aprilli algul tunnistati ta maakonna parimaks noortebändiks. Koos Viljandi bändiga pääses žürii otsusega finaali rõõmsameelset

indie

-rokki viljelev The Brackets Tallinnast.



Oak Tree laulja ja kitarrist Lauri Antsov rääkis, et erilist lootust finaali pääseda ei olnud, sest vastased olid väga tugevad. «Eks me mõtelnud küll, et oleks väga lahe, kui saaksime koos teise Viljandi bändi Justified Olöf & The Zippy Robotsiga edasi, aga finaalikoht oli ikkagi ootamatu,» lausus ta. Konkurentidest tõi Antsov esile omanäolise ansambli Meelik.



«Meile oli žürii tunnustus ja finaalipääs juba iseenesest võit, kõik ülejäänu on boonus,» lisas laulja.



Noortebändide võistluse žürii liikme Mart Pahla sõnul oli rebimine eelvoorus väga tasavägine, kuid kaks edasipääsenut eristusid teistest selgelt. «Finaal tõotab tulla väga huvitav,» tõdes Pahla.



Ta avaldas kahetsust, et edasi ei pääsenud teine Viljandi

indie

-kollektiiv Justified Olöf ja The Zippy Robots. «Nad esinesid väga hästi, kuid jäid natukene alla eespool nimetatutele,» lausus žürii liige ja kiitis veel ansamblit Meelik.



«Kokkuvõttes võin öelda, et sel aastal pole selget favoriiti, head võimalused on umbes neljal ansamblil. Loodan, et kõik bändid võtavad ennast kokku ja lähevad finaalis kindla peale,» rääkis Pahla.



Varasemast kolmest eelvoorust jõudsid 13. mail Tallinnas Rock Cafés peetavasse finaali Rising Sun, Embrö, Animal Drama, X-Panda, Merwis ja Our Story.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles