Algas Balti riike hõlmav reisimäng

Madis Luik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EASi turismiarenduskeskuse direktor Tarmo Mutso.
EASi turismiarenduskeskuse direktor Tarmo Mutso. Foto: Lauri Kulpsoo

Ettevõtluse Arendamise sihtasutuse (EAS) turismiarenduskeskus kutsub osa võtma reisimängust, mis võimaldab tutvust teha eri turismiobjektidega Eestis, Lätis ja Leedus ning võita selle eest auhindu.



Kolme riigi korraldatav kampaania kestab 1. maist 30. septembrini.

EAS-i turismiarenduskeskuse direktori Tarmo Mutso sõnul on Balti ringreis neljandat aastat korraldatav kampaania, mille eesmärk on populariseerida Baltimaade-sisest reisimist ning avastada naaber- ja oma maa vaatamisväärsusi.

«Kampaania on ühtaegu nii meelelahutuslik kui hariv. Paradoksaalsel kombel teavad paljureisinud inimesed kaugete maade vaatamisväärsustest rohkem kui oma kodumaal või naaberriikides leiduvatest,» selgitas Mutso.

Reisikampaaniast osavõtjatele pakutakse külastamiseks ajaloolisi paiku, seiklus- ja veeparke, muuseume ja looduskauneid kohti. «Oleme turismiinfokeskuste kaasabiga välja valinud 30 reisisihtkohta, 10 põnevat paika igas riigis,» lisas Mutso.

Mängulist aspekti lisab kampaaniale niinimetatud fotojaht, kus kampaanias osaleja peab leidma voldikus oleva objekti ning jäädvustama end koos sellega. Auhindade loosimises osalemiseks tuleb fotod üles laadida kampaania kodulehele.

Kampaania tingimuste ja sihtkohtade kohta saab täpsemat infot kodulehelt www.greatbaltic.eu ning voldikutest, mida jagatakse tasuta kõikides turismiinfokeskustes ja kampaanias osalevates sihtkohtades.

Eesti sihtkohad on Eesti tervishoiumuuseum, Tallinna botaanikaaed, Käsmu kapteniküla, Epp Maria galerii, Seidla tuuleveski, Eesti ringhäälingumuuseum, Olustvere keraamika- ja klaasikoda, Tartu ülikooli loodusmuuseum, Ingatsi matkarada ja Jaaniraotu linnupark.

Balti ringreisi korraldavad ühiselt EAS-i turismiarenduskeskus, Leedu majandusministeeriumi turismiamet ja Läti turismiarenduse riiklik agentuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles