Lapitekid jõudsid Ugalasse

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ugala teatri jalutussaali riputatud lapitekid on valminud taaskasutatud materjalist. Lasterikaste perede liidu president Aage Õunap (paremal) ja abiline Auli Õnne-Vainaru annavad tekkidele enne näituse avamist veel viimast lihvi.
Ugala teatri jalutussaali riputatud lapitekid on valminud taaskasutatud materjalist. Lasterikaste perede liidu president Aage Õunap (paremal) ja abiline Auli Õnne-Vainaru annavad tekkidele enne näituse avamist veel viimast lihvi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile õhtul avati Ugala teatri fuajees rändnäitus «Lapitekimaania», mis on kokku pandud Eesti lasterikaste perede liidu algatusel korraldatud töötubades valminud lapitekkidest.

Töötubades osales 132 inimest, kes õmblesid kokku 18 lapitekki mõõtmetes 240 x 240 sentimeetrit. Tekkide tegemisel said osaleda nii esmakordsed käsitööhuvilised kui varasema kogemusega harrastajad, nende seas lapsed, emad, isad ja töötubade juhendajad. Õmblejaid abistasid kohalikud käsitöömeistrid ning kokku kulus tekkidele 1024 töötundi.

«Tekke käisime tegemas üheksas maakonnas, esimene tekk muide valmis Olustveres Mall Vesilo juhendamisel,» rääkis lasterikaste perede liidu president Aage Õunap, kes käis ise kõikides töötubades üheksas maakonnas kaasas. «Protsess oli väga huvitav. Iga maakond oli oma tegemistes oma nägu ning jutud ja emotsioonid, mis tekkidesse said õmmeldud, olid väga erinevad.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles