Tomatiseemned tuleb kohe mulda pista

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi Bauhofi aiaosakonna vanemmüügimehe Terje Antoni käest võib küsida sobilikku mulda väga erinevate taimede tarvis.
Viljandi Bauhofi aiaosakonna vanemmüügimehe Terje Antoni käest võib küsida sobilikku mulda väga erinevate taimede tarvis. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Paljusid taimi, sealhulgas tomateid, on mõttekas enne istutamist pikemalt ette kasvatada ning enamikule neist on sobivaim külviaeg märts-aprill.


Läinud kolmapäeval käis Viljandi Bauhofi poes järjekordne «OstuMöllu» kampaania ning ohtralt inimesi sagis ringi ka aiaosakonnas, kus müüjad soovijatele lahkelt nõu andsid ja mitmesuguseid nippe jagasid.



Asjatundjad pakkusid iga taime ettekasvatamiseks just talle sobilikku mulda, samuti külvikassette, -kaste, -potte ja -karpe. Rahvast meelitati ka minikasvuhoone, taimelampide ja turbatablettidega.



Turbatabletid on Bauhofi aiaosakonna vanemmüügimehe Terje Antoni sõnutsi turbast valmistatud riidega kaetud vahendid, mida on mõistlik kasutada siis, kui seemneid on väga vähe ja neid on võimalik külvata ühekaupa.



«Turbatablettidesse külvatakse suureseemneliste taimede seemneid. Sellises keskkonnas passib hästi kasvatada näiteks paprikat,» rääkis ta ning lisas: «Et paprika vajab iseäranis pikka ettekasvatamist, on seda külvata viimane aeg.»



Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles