Õppima asus rekordarv täiskasvanuid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täiskasvanute õppima ergutamiseks on viimaste aastate jooksul Eestis korraldatud mitmesuguseid kampaaniaid ja üritusi. Mõnel neist on osalejate
rõõmustamiseks jagatud teemakohaseid õhupalle.
Täiskasvanute õppima ergutamiseks on viimaste aastate jooksul Eestis korraldatud mitmesuguseid kampaaniaid ja üritusi. Mõnel neist on osalejate rõõmustamiseks jagatud teemakohaseid õhupalle. Foto: Ove Maidla

Statistikaameti hiljuti avaldatud andmete järgi oli 2009. aasta täiskasvanute koolitajatele töörohke, sest elukestvas õppes osales rekordarv inimesi: 10,6 protsenti Eesti täiskasvanutest.


Seda on ligi protsendi jagu enam kui aasta varem ning peaaegu poole enam kui neli aastat tagasi.



Mullu viimases kvartalis oli 25—64-aastaste inimeste hulgas õppijaid lausa 12,2 protsenti, mis on rohkem kui kunagi varem.



Ka Viljandi kultuuriakadeemia täienduskoolitustalituse juhataja ja täiskasvanud õppija nädala (TÕN) Viljandimaa koordinaatori Tiiu Männiste


sõnul oli mullu erakordselt hea täiskasvanute koolituse aasta.



Enesetäiendajaid oli varasemast ohtramalt nii euroliidu rahaga toetatud õppeasutustes kui tasulisi kursusi korraldavates kõrgkoolides.



Tiiu Männiste, kuidas te seletate seda, et täiskasvanud õppijate osa oli möödunud aastal varasema ajaga võrreldes märkimisväärselt tõusnud?


Täiskasvanud õppijatele on praegu väga palju võimalusi, eelkõige tänu sellele, et jõuliselt on käima läinud uus Euroopa Liidu tõukefondide periood, mis tegelikult algas juba 2007. aastal.



Ka riik on täiskasvanute koolitamist aktiivselt arendama hakanud, pannes Euroopa sotsiaalfondi rahale omalt poolt toetust juurde.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles