Bändide päeval on tosin esinejat

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Buffet on üks homsetest esinejatest.
Buffet on üks homsetest esinejatest. Foto: Valdo Ots

Homme on Viljandi kultuurimajas 15. bändide päev, millel lavale astub tosin bändi.


14 aasta jooksul on bändide päeval lavalaudadel käinud 84 koosseisu. Päeva korraldaja Malle Allese nentis, et 14 aastat polegi nii lühike aeg ning seda enam on meeldiv tõdeda, et on bände, kes on üritusel osalenud kümme korda. 11 korraga võib uhkustada Hero, kuid rekord kuulub Günfile, kes on sel päeval laval käinud juba tosin korda.



«Bändid tekivad ja kaovad, nimed ja koosseisud muutuvad, kuid tõsine pillimees tegutseb edasi,» rääkis Allese. «Ja seda sorti mehi on meil üksjagu.»


Päeva korraldajad tahavad õhutada bände uuenema, uut repertuaari õppima ning ka uusi koosseise moodustama, et kõlaks kvaliteetsem tantsumuusika.



«Igal aastal on olnud üllatajaid: kes oma nooruse ja hooga, kes omaloomingu, kes suurepärase solisti, kes ootamatu koosseisuga,» loetles Allese.



Oma heatahtliku pilgu on bändidele heitnud ikka mõni tuntud muusik, olgu siis lihtsalt nõuandja rollis või žürii koosseisus. Publikul on samuti alati olnud võimalus arvamust avaldada.



15. bändide päeva žürii esimees on muusik Jaan Elgula. Žürii liikmed on lugupeetud muusik  ja viiulivirtuoos Tiit Kikas ja Viljandi muusikakooli õpetaja ning kuuekordne bändide päeva parima naissolisti tiitli laureaat Sirje Rein.



Lavale astuvad homme Buffet, Boomer, C-Duur, Murdlaine, Hero, Onupoeg, Save, TU 144, Crazy Dayz, Pindorav, The Right Orchestra ja Günf. Laval toimuv transleeritakse kõrvalsaali nii pildis kui helis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles