Kultuuriminister osaleb Kirsimäe aida sarikapeol

Rannar Raba
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärimusmuusika keskuse on projekteerinud arhitekt Raivo Mändmaa.
Pärimusmuusika keskuse on projekteerinud arhitekt Raivo Mändmaa. Foto: sakala.ajaleht.ee

UUS: Homme kell kell 16 peetakse Viljandi lossimägedesse ehitatava Eesti Pärimusmuusika Keskuse sarikapidu, millest võtab osa ka kultuuriminister Laine Jänes.

Osaühing Silindia on lubanud Kirsimäe aida pärimusmuusika keskuseks ümber ehitada järgmise aasta veebruariks. Keskuse juhataja Ando Kivibergi sõnul on töömehed seni teinud suurepärast tööd. "Vaatamata sellele, et vana maja kordategemisel tuleb ette ootamatusi, on tööd graafikus ja ma väga loodan, et järgmise aasta 1. aprillil saame pidada avamispidu," lausus ta.

Viljandi mõisa aida pärimusmuusikakeskuseks kohandamise projekti on koostanud arhitekt Raivo Mändmaa. Keskuses saab olema 400-kohaline muudetava akustikaga kontserdisaal ja kõrvalruumid, saal koolituste läbiviimiseks, pärimusmuusika raamatukogu vastava erialakirjanduse ja fonoteegiga, muusikariistade ning tarvikute ja helisalvestiste pood.

Hoone renoveerimine läheb maksma 48 795 635 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles