Mänguline noortestuudio annab teatritegemisest maiku

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas need on lennuharjutused? Võib-olla tõesti. Signe Kerge (vasakul) jälgib, kuidas Helena Välba (tagumine) ja Piret Parrest üritavad nulltekstiga dialoogi tegevusse põimida.
Kas need on lennuharjutused? Võib-olla tõesti. Signe Kerge (vasakul) jälgib, kuidas Helena Välba (tagumine) ja Piret Parrest üritavad nulltekstiga dialoogi tegevusse põimida. Foto: Elmo Riig / Sakala

Aastaid Kristi Teemuski käe all tegutsenud Ugala teatri lastestuudio järeltulijana hakkas eelmise aasta sügisel Silvia Soro ja Martin Milli juhendamisel tööle noortestuudio.

Septembri lõpul kümnenda klassi õpilastele esitatud üleskutse tõi stuudiosse 14 noort.

«Algul oli kirjas seitse nime ja kõik tüdrukud. Ehmusime päris ära: kas poisse ei tulegi?» meenutab Silvia Soro.

Kaks noormeest siiski tuli katsetele ja hiljem liitus neid teist sama palju veel.

Katsed korraldati stuudiosse pürgijatele sel eesmärgil, et sõeluda pullitegijate hulgast välja tõelised huvilised.

«Meil on vahvad terased noored, kes tahavad teha,» on Silvia Soro vaimustuses ning kiidab nende fantaasiat. «Kui anname neile iseseisva ülesande, üllatavad nad alati  omapäraste mõtetega.»
Silvia Soro räägib, kuidas nad tegid kord harjutuse, et üks stuudio liige kuulutab välja etteaste ja nimetab kaks nime, kes selle esitama peavad.

«Üks ülesanne oli etendada kahe ahvi armustseeni džunglis,» meenutab ta ja nendib: «Kaks noort läksidki kohe ja tegid selle vaimukalt ära. Nende fantaasia töötas nii kiiresti!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles