Viljandimaa kinnisvaraturg kuivas eelmisel aastal poole väiksemaks

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühes Paalalinna majas leidis kahetoaline korter kiiresti ostja pärast seda, kui omanik hinna 350 000 krooni pealt 240 000 kroonile langetas. Praegusest madalamale ei tohiks hinnad maaklerite arvates enam kukkuda.
Ühes Paalalinna majas leidis kahetoaline korter kiiresti ostja pärast seda, kui omanik hinna 350 000 krooni pealt 240 000 kroonile langetas. Praegusest madalamale ei tohiks hinnad maaklerite arvates enam kukkuda. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Mullu tehti Viljandimaal kinnisvaratehinguid poole vähem kui üle-eelmisel aastal ning hinnad langesid mõnes sektoris isegi rohkem kui poole võrra.

Pindi Kinnisvara maakler Reigo Rannu ütles, et kui 2008. aastal tehti maakonnas 206 tehingut, siis mullu oli neid vaid 102.

«Korterite keskmine ruutmeetrihind langes 25 protsenti,» rääkis ta. «Oli kuid, mil ruutmeeter maksis kõigest 5000 krooni, kuid aasta kokkuvõttes jäi see siiski 8000 krooni kanti.»

Kinnisvarabüroo Uus Maa Viljandi juhi Reet Raudsepa andmetel kukkusid hinnad veelgi enam.

«Maa-ameti statistikas võib küll langus neljandiku juurde jääda, kuid seal sees on ka formaalseid tehinguid,» selgitas ta. «Näiteks kui ettevõte andis majatäie kortereid üle oma tütarfirmale, võis ta panna nende hinnaks, kui palju ise soovis, ja see mõjutas ka keskmist.»

Reet Raudsepa jutu järgi langesid neljatoaliste korterite hinnad eelmisel aastal tervelt 60 protsenti. Samas tõdes ta, et neljatoaliste korteritega tehti Viljandis vaid neli tehingut ning kuna nende seisukord võis tublisti erineda, ei saa sellekohast statistikat päris üks ühele võtta.

Kõige nõutumad on endiselt kahetoalised korterid, mis maksavad Raudsepa teada praegu 60 protsenti vähem kui 2007. aastal buumi kõrghetkel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles