Suure-Jaani veevärk hakkab uuenema

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puhas joogivesi on paljudele inimestele maailma eri paikades paraku kättesaamatu.
Puhas joogivesi on paljudele inimestele maailma eri paikades paraku kättesaamatu. Foto: Elmo Riig / Sakala

Keskkonnainvesteeringute keskus toetas 4,6 miljoni krooniga Suure-Jaani vee- ja kanalisatsioonisüsteemi projekteerimise ja ehituse esimest etappi. Omafinantseeringuna lisab Suure-Jaani vallavalitsus 750 000 krooni ja aktsiaselts Suure-Jaani Haldus 400 000 krooni.


Valla arendusnõuniku Aino Viinapuu sõnutsi aitab ühisveevärgi ja kanalisatsioonisüsteemi ehitamine parandada suurejaanilaste elukvaliteeti ja vähendada looduskeskkonna, sealhulgas põhjavee saastamist.



«Praegu on Suure-Jaanis olukord kehv, sest vaid 30 protsenti elanikest saavad ühisveevärki ja -kanalisatsiooni kasutada ning sealjuures on kanalisatsioonisüsteemi seisukord väga halb,» ütles Viinapuu.



Ühisveevärgi arendamiseks rajatakse 2,8 kilomeetrit vee- ja 2,7 kilomeetrit kanalisatsioonitorustikku.



Projekti piirkond on valitud nii, et esimeses etapis saaks kogu olemasoleva kanalisatsioonivõrgu reoveed juhtida ainsasse töökorras reoveepuhastisse. Süsteemiga saavad liituda paljud Suure-Jaani majapidamised ning huvikooli ja noortekeskuse hoone.



Ettevõtmise teises etapis viiakse ellu Tallinna ja Köleri tänava vee- ja kanalisatsiooniprojekt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles