Noored juhid usuvad hea aja naasmisse

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hillar Sein ja Indrek Sammul tunnetavad, et teatrisõpradel pole lihtne praegu Ugalale truuks jääda, ja mõtlevad, kuidas majandusraskustest hoolimata tuua majja uut elu ning pakkuda vaatamisväärseid lavastusi.
Hillar Sein ja Indrek Sammul tunnetavad, et teatrisõpradel pole lihtne praegu Ugalale truuks jääda, ja mõtlevad, kuidas majandusraskustest hoolimata tuua majja uut elu ning pakkuda vaatamisväärseid lavastusi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna tähistab Viljandi Ugala teater oma 90. aastapäeva — tagasihoidlikult, nagu rahakott võimaldab.


Kaks noort meest, kes seda asutust juhivad, on ilmselgelt väsinud, aga lootust pole nad kaotanud. Ametisse astudes ei osanud teatri juht Hillar Sein ega peanäitejuht Indrek Sammul arvata, et majandus nii suure kolinaga kukkuma hakkab.



On leidunud teatrijuhte, kes on kõigepealt platsi puhtaks teinud ja siis otsast alustanud. Viljandis mindi ainuvõimalikku inimlikku teed.



«Oleme täitnud kandideerides näitlejatele antud lubadust sõlmida trupiga kolmeaastane leping,» lausub Hillar Sein. «Ühest küljest annab see  kindlustunde: kõik saavad rahulikult tööd teha. Teisalt seab see muidugi omad piirid uute inimeste töölevõtmisele. Arvan endiselt, et see ei olnud vale otsus.»



Indrek Sammul on sama meelt: «Loomulikult annab see näitlejatele kindlustunde, eriti praegusel ajal, kui Eestis on sada tuhat töötut. Teiseks pole põhjust arvata, et head näitlejad pealinnast Ugalasse tormi jooksevad — lavakunstikateedri lõpetajate eelistus on Tallinn.»


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles