Aasta tiitel — metsapealinn

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvastikuregistri andmeil elas 1. augustil Viljandi linnas 19 044 inimest.
Rahvastikuregistri andmeil elas 1. augustil Viljandi linnas 19 044 inimest. Foto: Elmo Riig / Sakala

9. mail anti Viljandile metsapealinna tiitel ja sellele järgnes rohkeid ettevõtmisi sisaldanud metsanädal. Paljudele on aga jäänud arusaamatuks, miks peaks Viljandi säärast tiitlit kandma. Nii mõnigi on sellekohaseid silte linna sissesõidul pidanud mingit sorti naljaks.


Nii võib asi tunduda pealiskaudsel vaatlemisel. Kes aga vähegi sellesse süveneb, leiab hulga kaalukaid väiteid, miks on metsapealinna tiitel Viljandile igati kohane. Siin on ju tänavu rohkesti projekte ja plaane metsa läinud. Näiteks aastaid kavandatud veekeskuse ehitus, Reinu tee miniringristmik ja mitu kaubanduskeskuse projekti, rääkimata terviseraja lõpetamisest, mis tegelikult pole metsast välja tulnudki.



Omaette sümboolne oli, et metsapealinna tiitel anti Viljandile üle Arkaadia aia avamise pidustustel — ka see oli ju üks neist objektidest, mis metsa läksid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles