Aasta vastasseis — treeniv sportlane versus koerapidaja

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Retriiver Lordy
Retriiver Lordy Foto: LIIS SAAR/SAKALA

Öeldakse, et uudis pole see, kui koer hammustab inimest, vaid see, kui inimene hammustab koera. Tänavu osutus uudiseks aga hoopis see, kui tervisejooksja lõi koeraomanikku. Väidetavalt muidugi, sest kohtusse pole juhtum jõudnud.


Loomulikult andis uudisele kaalu tõsiasi, et tervisejooksja oli endine tipp-poliitik, praegune kullakaupmees Meelis Atonen. Väidetava löömise põhjuseks oli aga see, et Viljandi südalinnas raamatupoodi pidav Karl London jalutas oma koera avalikus kohas ilma rihmata. Selle kohta tehtud märkusest kasvanud välja sõnasõda, mis päädiski füüsilise selgitusega. Atonen ise keeldus ajakirjanduses teemat kommenteerimast.



Intsidendi järel algas internetis elav arutelu selle üle, kes siis on ikkagi süüdi: kas koeraomanik, kes ei hooli kehtestatud reeglitest, või korra loomisega selgelt liiale läinud jooksja?



Tragikoomikat lisas juhtunule asjaolu, et selles passiivselt osalenud kuldset retriiverit Lordyt tuntakse Viljandis kui üht rahulikumat koera.



Atonen sai kahtlustuse karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb kehalist väärkohtlemist ja näeb kohtus süüdimõistmise korral ette rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistuse.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles