Aasta etendus — teatrijuhi kangutamine

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Tammearu
Peeter Tammearu Foto: Elmo Riig / Sakala

Aasta vaieldamatult enim tähelepanu pälvinud teatriprojekt sai teoks Viljandi Ugalas. Kultuuriministeeriumi ja Ugala kevadel ilmavalgust näinud lavastuses «Tammearu kangutamine» olid peaosades Ugala nõukogu esimees Jaak Allik, tollane teatri juht Peeter Tammearu, kultuuriministeeriumi ametnikud Tõnu Lensment ja Siim Sukles ning kultuuriminister Laine Jänes, kõrvalosades aga Rahvaliidu-nimeline partei ja kogu Ugala teatri kollektiiv.


Koguti allkirju, peeti koosolekuid, loobiti süüdistusi, kirjutati lahkumisavaldusi ja aeti jõudumööda segast juttu. Tegemist polnud klassikalise teatriga. Pigem oli see oma kaootilisuses segu commedia dell’arte’st ja perfomance’ist. Sellest hoolimata jõuti lõpuks lavastuse nimetust õigustava tulemuseni ning suvest juhtis teatrit juba uus tandem Hillar Sein ja Indrek Sammul.



Nii nagu võib avalikkus vaid oletada tehtud muudatuste tagamaid ja vajalikkust, nii pole ka selge, kas suurem vaatajaskond jäi pakutud spektaakliga rahule. Saladuseks on jäänud seegi, kes oli kogu suurprojekti lavastaja.



Kõige tähtsam on aga, et teater töötab edasi. Jaksu talle!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles