Kooli saal helises noorte muusikast

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Volmer

Pühapäeval esinesid maagümnaasiumi ilusaks remonditud saalis Viljandi muusikakooli neidudekoor, kultuuriakadeemia ja Tallinna Georg Otsa nimelise muusikakooli segakoor ning Viljandi noorte sümfooniaorkester.


Kontsert algas võimsalt: publiku ette tulid nii koorid kui sümfooniaorkester, kokku 180 noort inimest. Avapala oli kirjutanud paljudele viljandlastele tuttav helilooja Tauno Aints, kes oli sõnad võtnud Hando Runnelilt.



Lai lava oli lauljaid täis, nad seisid ka seinte ääres ja ülal rõdul ning pillimehed täitsid vähemalt veerand saali. Anderikkad laulsid ja mängisid. Dirigendina juhatas väge Otsa kooli direktor Aarne Saluveer.



«Mul endalgi käisid Aintsi teose esitamise ajal judinad üle selja: see on väga hea lugu ja me esitasime selle professionaalselt. Me kõik olime muusika keskel,» sõnas muusikakooli direktor Tonio Tamra, kes mängis sümfooniaorkestris vioolat.



«Meeliülendav oli kuulata oma sõnadele loodud laulu mitme koori ja keelpilliorkestri esituses,» lausus laulu «Oma rahu» sõnade autor Silvia Soro. «Eriti mõjuv oli stereo­efekt.»



«Oma rahu» on Mihkel Mattiseni esimene koorilaul, sõnad kirjutas viljandlanna autori tellimisel.



Muusikakooli neidudekoor alustas omaette Anu Röömeli «Jõuluööga», juhatas Maarika Reimand ja klaveril saatis helilooja ise. Neiud laulsid jõululaule ka kontserdi lõpuosas, kuid siis juba muusikaakadeemia koori ja sümfooniaorkestri toel, juhatas orkestri peadirigent Harry Illak.



Keskosas pakkusid nauditavat elamust mõlemad segakoorid. Pealinna koori juhatas Merike Toro ning Viljandi akadeemia oma ees seisid Jana Perens ja Pille Kährik.



Mõlemad koorid laulsid põhiliselt jõululaule — nii vaimulikke rahvalaule Cyrillus Kreegi töötluses kui ka uusloomingut.



Kontsert lõppes Tõnis Mäe «Palvega» Villu Kanguri sõnadele. Laulis ja mängis kogu koosseis, solist oli nagu mitmes loos varemgi kultuuriakadeemia üliõpilane Arno Tamm. «Looja, hoia Maarjamaad» kõlas südameteni jõudes kaks korda järjest. Rahvas tahtnuks seda isegi kolmandat korda kuulda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles