Linnused vajavad hoolt

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muinsuskaitseameti inspektorid käisid möödunud nädalal muistseid linnuseid üle vaatamas. Külmast ilmast hoolimata ronisid nad ka järsunõlvalisele Vooru linnamäele. Seal asunud linnus oli üks Sakalamaa vanemaid.
Muinsuskaitseameti inspektorid käisid möödunud nädalal muistseid linnuseid üle vaatamas. Külmast ilmast hoolimata ronisid nad ka järsunõlvalisele Vooru linnamäele. Seal asunud linnus oli üks Sakalamaa vanemaid. Foto: Elmo Riig / Sakala

Talvisel pööripäeval on ikka olnud kombeks käia ka paikades, mis olid meie esivanemate kasutuses juba enne ristiusu saabumist ja mida nad pühaks pidasid.


Viljandimaal on teada neli eestlaste muinaslinnuse kohta: Lõhavere Suure-Jaani vallas, Naanu Saarepeedi vallas, Sinialliku Pärsti vallas ja Vooru Tarvastu vallas. Mitme linnuse asemele, näiteks Tarvastusse, Karksisse ja Viljandisse ehitasid ristisõdijad pärast maarahva alistamist oma kindluse.



Möödunud nädalal koos arhitektuurimälestiste peainspektori Ants Krautiga linnuseid üle vaadanud muinsuskaitse vaneminspektor Anne Kivi ütles, et kui Lõhavere ja Naanu linnamägi on enam-vähem korras, siis teised tahaksid omanike hoolsamat kätt tunda saada.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles