Energia talu peremees asub Hiina teeturgu vallutama

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina müüril on Aivar Siim oma teega juba käinud. Loodetavasti jõuab see peatselt ka hiinlaste kaubalettidele.
Hiina müüril on Aivar Siim oma teega juba käinud. Loodetavasti jõuab see peatselt ka hiinlaste kaubalettidele. Foto: Erakogu

Äsja Hiinas käinud Energia talu peremees Aivar Siim usub, et sellel kiiresti areneval maal on nõudlust ka Eesti teele, ning on asunud seal oma toodangule turgu otsima.


Varem on Suure-Jaani vallas Vihi külas asuvas Energia talus ravimtaimede kasvatamise ja turustamisega tegelev mees otsinud müügivõimalusi Lääne-Euroopas ja Põhja-Ameerikas, aga erilise eduta.



Novembri algul viibis Aivar Siim koos teiste Eesti ettevõtjatega Pekingis messil. Sinna jõuti ekspordi liidu kaudu, oma tuge pakkus ka Ettevõtluse Arendamise sihtasutus, kel on Shanghais kontor.



«Et Soomaa sai äsja Euroopas tunnustatud turismipiirkonnaks, siis tutvustasin Rohelise Jõemaa koostöökogu liikmena messil ka seda. Ühtlasi jagasin üritusel osalejatele oma Elujõu teed,» rääkis Aivar Siim.



Mehe sõnutsi õnnestus tal paljude hiinlastega kontakte vahetada ning teiste hulgas tutvuda ühe suure teefirma esindajatega. «Neil tekkis Eesti tee vastu huvi ja ka võimalik ostuhind näis sobivat.»



Maailmakuulsa Hiina rahvameditsiiniga Siim muidugi konkureerida ei kavatse. Tema eesmärk on pakkuda seal hoopis eksootilist põhjamaist joogiteed. «Selles oleksid põhiliselt need taimed, mida Hiinas ei kasvatata. Nii et see oleks ennekõike kultuuriline elamus.»


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles