Perearstid pakuvad välja gripipolikliiniku idee

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perearst Anneli Kalle-Talvik pole rahul sellega, et arsti aega ei väärtustata piisavalt.
Perearst Anneli Kalle-Talvik pole rahul sellega, et arsti aega ei väärtustata piisavalt. Foto: Erakogu

Eesti perearstide seltsi liikmete arvates võiks riik organiseerida ajutise gripipolikliiniku, mis aitab haiguspuhangute kõrg­ajal inimeste tervist kontrollida ja ravi alustada kaaskodanikke ohtu seadmata. Sotsiaalministeerium seda mõtet ei toetanud.


Sellise erikliiniku avamine tuleb kõne alla siiski üksnes suurtes linnades. Vaevalt jätkub Viljandis meedikuid, kel on aega vaid gripihaigetega tegelda.



Juba ühe perearsti või -õe haigestumine ja ajutiselt töölt eemalejäämine muudab ägedal haiguste ajal tema kolleegide elu pingeliseks ning raskendab patsientide võimalust abi saada.



Eesti perearstide seltsi juhatuse liikme Anneli Kalle-Talviku jutu järgi eeldab säärase idee elluviimine eeldab nii suurt hulka perearste, et nad suudaksid korraldada ööpäevast valvet.



«See on lihtsalt õhkuvisatud mõte,» tunnistab ta. «Meie meelest on ennekõike tähtis viirusnakkusi põdevad inimesed ja neist puutumata patsiendid eraldada. Praegu pole see perearsti vastuvõtul võimalik.» Anneli Kalle-Talviku sõnul on riik alles nüüd avastanud, et epideemia korral on vaja teistsugust ruumilahendust.



Praegu on gripihaiged topitud teiste haigete vahele, sest muud võimalust pole.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles