Tudeng pälvis Betti Alveri fondi stipendiumi

, Jõgevamaa ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriakadeemia tudeng Martin Makarevitš on jõudnud töötada juba mitmes teatris. Läinud suvel seadis ta valgust Hiiumaa Suuresadama
suveteatris kalatraaleril etendunud lavastusele «Murdlainetus», mille lavastas Jaanus Rohumaa.
Kultuuriakadeemia tudeng Martin Makarevitš on jõudnud töötada juba mitmes teatris. Läinud suvel seadis ta valgust Hiiumaa Suuresadama suveteatris kalatraaleril etendunud lavastusele «Murdlainetus», mille lavastas Jaanus Rohumaa. Foto: Ann Vool

Betti Alveri fond valis tänavu stipendiaadiks Viljandi kultuuriakadeemia visuaaltehnoloogia üliõpilase Martin Makarevitši, kes tegi Jõgeva luulepäevadel valguskujunduse Tarvastu noorte lavastusele.


Betti Alverile pühendatud luulepäevade «Tähetund» etenduste võistlusel osalesid gümnaasiumiealiste noorte näite­trupid. Viljandimaad esindanud Tarvastu gümnaasiumi näiteringi lavastus «Ilmutus» oli inspireeritud Betti Alveri luuletusest «Kuradile mingu mure» ning see pälvis eripreemia kõige rokilikuma ansamblimängu eest.



Näitetrupi juhendaja Andres Linnupuu otsis enne esinemist üles valgustaja Martin Makarevitši, et ühine valguslahendus leida.



Martin Makarevitš ütles, et kui mõni teine trupp oleks tema abi palunud, oleks ta kindlasti ka neile vastu tulnud.



«Juhul kui juhendajal või lavastajal on väga kindel visioon, olen ma ikka ette antud rada pidi minna julgenud, sest kui rada on läbimõeldud, on asi üldjuhul korda läinud,» rääkis tudeng.



Martin Makarevitš asus kultuuriakadeemias õppima suuresti tänu sellele, sest oli viljandimaalastelt kõrgkooli kohta vaid kiidusõnu kuulnud. «Kui ma katsetele läksin, hakkas mulle siinne vaba ja loominguline õhkkond kohe meeldima ja nii ma veendusin, et mujale polegi mõtet kandideerida,» kõneles ta.




Valgustajatööd hakkas Jõgeva vallast Kassinurmest pärit Martin Makarevitš tegema 2002. aastal Jõgeva kultuurikeskuses.



Praegu töötab Martin Makarevitš õpingute kõrval valgusmeistrina Ugalas. Samuti on ta kujundanud valgusmängu Tallinna linnateatris Jaanus Rohumaa lavastustes ning Vanemuise, Theatrumi, Jõgeva linnateatri ja Hiiumaa Suuresadama suveteatri etendustes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles