Trummimaraton saab ümber

Sakala
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Teisipäeval kaigub Viljandis Koidu seltsimajas viimast korda rütm, mida on katkematult mängitud novembri esimesest päevast peale.


Trummarid on juba ammu üle mänginud senise ühe rütmi vahetpidamatu esitamise maailmarekordi. Mullu Inglismaal püstitatud rekord oli 60 tundi, kuid Viljandis olid trummarid eile õhtuks ametis olnud jutti ligi 700 tundi.

Trummide taga on istunud inimesi kõikjalt Eestist. Kuigi põhituumiku moodustasid muusikud ja muusikakooli õpilased, on biiti löönud ka selliseid inimesi, kes polnud varem trummimänguga kokku puutunud. Neile on rütm kohapeal selgeks õpetatud.

Üksteise toetamiseks on mängitud sageli kahel trummikomplektil korraga. Mitmest ansamblist tuntud Tanel Kadalipp istus ühel päeval trummide taga ühtejärge kaheksa tundi.

Eestvedajate kinnitusel on tegemist suurema ettevõtmise algusega: järgmise aasta jooksul hakkab Viljandi trummilabor seltsimajas trummimängu õpetama.

Koidu seltsimajas sündivat saab huviline vaadata veebikaamera otseülekande kaudu ning seda võimalust on kasutatud tähelepanuväärselt paljudes välisriikides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles