Holstres õpivad tublid joonistajad

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Holstre kool
Holstre kool Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti Posti korraldatud joonistusvõistlusel «Lapsed ja loodus» jõudis paarisaja osaleja seas paremate hulka kolm Holstre kooli tüdrukut. Võistlus korraldati selleks, et leida lastekaitsepäeva postmargi kujundus.


Kahekümne parema töö autorite seas on Marianne Pärtma Holstre kooli teisest, Kelli Pärn neljandast ja Seila Peek seitsmendast klassist.


2010. aasta lastekaitsepäeval ilmuvat postmarki kaunistab kuueaastase Tallinna tüdruku Helina Madari töö.



«Postmarke joonistasid kõik meie klassid ning paremad tööd saatsime edasi võistlusele,» rääkis Holstre kooli direktor Reeme Remmelgas.



Arvestust peeti ühes vanuserühmas: osalema olid oodatud kõik lapsed kuni 16. eluaastani. Joonistusvahenditele ja -tehnikatele piiranguid ei seatud, pilt tuli joonistada spetsiaalsele valgele postkaardile.



Holstre kooli laste kunstianne on tunnustust kogunud ka varem. Hiljuti müügile jõudnud matemaatilise doomino kujunduse on teinud selle kooli viienda klassi tüdruk Gerthrud Grents.



«Meil on tubli kunstiõpetaja Sirje Kannel ning viimasel ajal olemegi proovinud teha nii, et laste töödel oleks ka mingi muu väljund, sest siis pingutavad nad rohkem,» ütles direktor.



Eesti Posti joonistusvõistluse paremad saavad ettevõttelt kingituseks filateeliakomplekti «Tere tulemast postmargimaailma!».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles