Kirgliku telesõbra raskused

Gert Kiiler
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaupluse Aveton müüja Riido Mägi näitab kõvakettale kirjutavat DVD-mängijat Pioneer (6990 kr), kus on sees ka MPEG2 digituuner. Eesti vaatajale see aga mingit rolli ei mängi, sest meie MPEG4 digisüsteemiga see niikuinii ei ühilduks.
Kaupluse Aveton müüja Riido Mägi näitab kõvakettale kirjutavat DVD-mängijat Pioneer (6990 kr), kus on sees ka MPEG2 digituuner. Eesti vaatajale see aga mingit rolli ei mängi, sest meie MPEG4 digisüsteemiga see niikuinii ei ühilduks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Digitelevisiooni võidukäik on muutnud mõne inimese taeva pilviseks. Nimelt neil, kes on harjunud telerist ühte programmi vaadates teist lindistama.


Videomakkides digitaalset vastuvõtjat sees ei ole ja seetõttu saab vaadata vaid seda kanalit, mida parasjagu lindistatakse, või vastupidi: lindistada seda, mida vaadatakse.



Videomakid on üleüldse unustuse hõlma vajumas ja juurde neid enam ei toodeta. Nende asemele tulnud lindistavatest DVD-mängijatest pole aga suurt abi. Nimelt puudub neil meie süsteemi sobiv MPEG4 digitaalne vastuvõtja.



«Kuidas nendes riikides, kes on uusimale MPEG4 süsteemile üle läinud, ajaliselt määratud salvestamine toimuma hakkab, selgub paari lähema aasta jooksul,» lausus kaupluse Aveton juhataja Harri Koiksaar.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles