Kultuuritöötajate ümarlaud ootab auhinna kandidaate

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvakunstimeister Valve Alamaa oli eelmisel aastal üks kuuest Viljandimaa rahvakultuuri auhinna laureaadist.
Rahvakunstimeister Valve Alamaa oli eelmisel aastal üks kuuest Viljandimaa rahvakultuuri auhinna laureaadist. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Viljandimaa kultuuritöötajate ümarlaud ootab 1. detsembrini ettepanekuid, tunnustamaks Viljandimaa rahvakultuuri tegijaid.


Auhinna andmiseks võib esitada üksikisikuid, kollektiive ja organisatsioone, kelle rahvakultuuritegevus Viljandimaal on olnud silmapaistev või esiletõstmist väärt.

«Nii suuremates linnades kui väiksemates külades on palju traditsioonilisi tegevusi ja ettevõtmisi, mille taga on inimesed, kes väärivad tunnustust,» ütles maakonna rahvakultuurispetsialist Kati Grauberg. «Tähtis on tunnustada kultuuriga tegelevaid inimesi, kes tihtipeale kipuvad tagaplaanile jääma.»

Esitajad võivad olla üksikisikud, ühingud, kollektiivid, asutused ja teised. Kandidaatide arv ühelt esitajalt ei ole piiratud. Ettepaneku blankette saab internetist ja paberkandjal Viljandi kultuurimaja infolauast.

Ettepanekud võib saata e-postiga aadressil kati.grauberg@rahvakultuur.ee või paberil pealkirjaga «Viljandimaa rahvakultuuri auhind 2009» aadressil Viljandi maavalitsus, Vabaduse plats 2, 71020 Viljandi.

Välja antakse kuus auhinda, milleks on rahvuslikest traditsioonidest inspireeritud taies.

Viljandimaa rahvakultuuri auhind antakse kätte 8. jaanuaril pärimusmuusika aidas korraldataval tänuüritusel «Pärlipidu» koos Viljandimaa spordiliidu, Viljandimaa terviseedenduse ja Eesti kultuurkapitali aastapreemiate ning Kultuuripärli auhinnaga.

Otsuse auhinna väljaandmiseks teeb Viljandimaa kultuuritöötajate ümarlaud koosseisus Kati Grauberg, Kristiina Alliksaar, Malle Allese, Ivi Lillepuu, Kai Kannistu, Leili Kuusk ja Märt Tomp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles