Arendaja pankrot võtab lõviosa käsirahast

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Looga tänava maja kodulehel on väikseima viimistletud korteri hinnaks märgitud alla 800 000 krooni ja suurima eest küsitakse 2 miljoni krooni ringis. Kui palju pankrotihalduril maja eest saada õnnestub, näitab aeg.
Looga tänava maja kodulehel on väikseima viimistletud korteri hinnaks märgitud alla 800 000 krooni ja suurima eest küsitakse 2 miljoni krooni ringis. Kui palju pankrotihalduril maja eest saada õnnestub, näitab aeg. Foto: Elmo Riig / Sakala

40 aastat Viljandis Looga tänaval seisnud õmblusvabriku hoonest oleks pidanud möödunud aasta lõpuks saama moodne korterelamu. Praegu valitseb seal paraku niisugune seis, et isegi kodutud leiaksid linnast mugavamaid ööbimiskohti.


Vaid üksikud korterid Looga tänav 8 majas on saanud ette aknad ja seintele kipsi. Enamikku sajab vihm ühest või teisest august sisse ja siseviimistlusega pole karkassist kaugemale jõutud.



Kolmekorruselise hoone 22 korterist on arenduse kodulehe andmetel ostja leitud kaheksale.



Sealsete elamispindade vahendamisega tegelnud kinnisvarabüroo Uus Maa Viljandi juhi Reet Raudsepa sõnul tuli ostjatel algul käsirahaks tasuda 10 protsenti uue kodu koguväärtusest, hiljem õnnestus mõnel kliendil arendaja Phytonix Ehitusega ka teistsuguses määras kokkuleppele jõuda.



Nüüd on Phytonix Ehitus pankrotis ja kümnete või isegi sadade tuhandete kroonideni küündinud sissemaksetest saavad ostjad heal juhul tagasi ainult poole. Kui Tallinna puhul pole selles enam midagi uut, et hulk koduostjaid arendaja pankrotistumise tõttu säästudest ilma jääb, siis Viljandis ei ole suuri arendusi eriti olnud ja Looga tänava juhtum on esimene sellelaadne.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles