Jõujooned ristusid vanas lennukitehases

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstnik Peeter Ora (vasakul) ja lavastaja Taago Tubin loovad New Yorgi Viienda avenüü ühe kummalisema maja atmosfääri Viljandi vanas lennukitehases.
Kunstnik Peeter Ora (vasakul) ja lavastaja Taago Tubin loovad New Yorgi Viienda avenüü ühe kummalisema maja atmosfääri Viljandi vanas lennukitehases. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Ugala teater toob koos mittetulundusühinguga Kultuuritsehh oktoobri hakul Viljandi vanas lennukitehases välja Rootsi kirjaniku Lotta Lotassi tõsielul põhineva fantaasia «Kogujad».


Peale tavatu mängukoha on ebatraditsiooniline seegi, et «Kogujatel» on oma blogi ning esietendusi juhatavad sisse kolmel neile eelneval neljapäeval mängupaigas korraldatavad õhtud. Esimene on juba homme.



«Kogujad» kõneleb kahe venna (Tanel Ingi ja Janek Vadi) kummalisest elukäigust. Nad eralduvad muust maailmast oma vanematelt päranduseks saadud linnamajja ja katkestavad kõik sotsiaalsed sidemed. Turvatunnet otsides ümbritsevad nad end aastakümnete jooksul lugematu hulga esemetega.



«Sakala» kohtus «Kogujate» lavastaja Taago Tubina ja kunstniku Peeter Oraga vanas punastest tellistest tehasehoones, kus käisid täie hooga esietenduse ettevalmistused.



Viimasel ajal pole Ugala oma etendustega kaitsvate koduseinte vahelt välja kippunud.

Peeter Ora: Uuel juhtkonnal oli algusest peale kontseptsioon, et Ugala piire on tarvis avardada: tulla publikule lähemale ning otsida mitmesuguseid etendamise võimalusi.



Taago Tubin: Avatus on tõesti oluline märksõna. Uue mängupaiga avastamine on üks külg, sellele lisandub veel koostöö teise kultuuriüksusega.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles