PRIA ootab taotlusi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kombain.
Kombain. Foto: Elmo Riig / Sakala

14. augustini võtab põllumajanduse registrite ja informatsiooni amet (PRIA) investeeringutoetuse saamiseks vastu taotlusi Eesti ettevõtetelt, kes töötlevad ja turustavad põllumajandussaadusi või mittepuidulisi metsasaadusi.


Kolme aasta kohta võib ühe taotleja toetussumma ulatuda 10 miljoni kroonini ning maaelu arengukava aastatel 2007-2013 kogu programmperioodi kohta 20 miljonini. Meetme aastane eelarve on 90 miljonit krooni.

Toetusraha saab kasutada tootmises vajalike seadmete ja tehnoloogia, ka infotehnoloogiaseadmete ja tarkvara soetamiseks ning paigaldamiseks, ladude ja tootmishoonete rekonstrueerimiseks (puu-, köögivilja- ja marjatööstuste puhul ka uute laohoonete ehitamiseks) ning puhastussüsteemide rekonstrueerimiseks ja rajamiseks.

Maaelu arengukava meetme 1.6 «Põllumajandustoodetele ja mittepuidulistele metsasaadustele lisandväärtuse andmise investeeringutoetus» eesmärk on aidata põllu- ja metsasaadusi töötlevatel tööstustel tõsta konkurentsivõimet ja kindlustada pikaajaline jätkusuutlik majandamine. Toetuse abil tehtavad investeeringud peaksid olema energia- ja keskkonnasäästlikud ning suurendama uuenduslikkust. Selle meetme abil saab edendada ka biokütuste tootmist ja bioenergia kasutamist.

Planeeritava investeeringu puhul on vaja ka ettevõtja omaosalust, sest PRIA hüvitab kuni 50 protsenti abikõlblikest kulutustest. Toetuse saamise tingimuste, abikõlblike kulutuste loetelu ja taotluse täitmise üksikasjadega soovitatakse tutvuda PRIA kodulehel.

Lisainfot saab PRIA keskusest, infotelefonil 737 7678 või kirjutades e-posti aadressil
Taotlusi võetakse vastu PRIA keskuses Tartus Narva maantee 3. PRIA juhib tähelepanu, et taotlusega esitatud avaldus ja äriplaan tulevad saata enne taotluse esitamist elektrooniliselt Microsoft Exceli tarkvaraga töödeldavas vormingus aadressil Meede1.6@pria.ee.

Vajalikud vormid on PRIA kodulehel. Soovi korral võib kogu taotluse täita elektrooniliselt ja saata digitaalselt allkirjastatuna aadressil info@pria.ee. Eespool mainitud lisafaili pole siis vaja eraldi saata.

PRIA teeb taotluste rahuldamise otsused 6. jaanuariks 2010. Kui abikõlblike taotluste summa ületab eelarvet, koostatakse meetme määruses toodud hindamiskriteeriumide põhjal projektide paremusjärjestus. Toetusraha kättesaamiseks peab toetuse saaja tegema investeeringu ja esitama PRIA-le seda tõendavad dokumendid kuni kaheksas osas hiljemalt kahe aasta jooksul toetuse määramise otsusest arvates.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles