Kassi-hiire mäng lõppes närilise võiduga

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Nädala eest sattus «Sakala» fotograaf osaühingu Sakala Põldur viljakuivati juures pildistama kassi ja hiire kahevõitlust, mis lõppes ebatraditsiooniliselt: kassil näis kõht täis olevat ja ta piirdus lihtsalt mänguga, hiireke aga suutis pärast kümmekond minutit väldanud põgenemiskatseid siksakiliselt silgates lõpuks kõrge rohu sisse kaduda ja tänu sellele ennast päästa.


Teadupärast lõpeb selline kiskja ja närilise mäng tavaliselt nii et pisem elukas lahkub igavestele jahimaadele. Sel visal hiirel aga jäi pärast kassi käppade vahelt pääsemist hing sisse.



Saagi silmist kaotanud hiirekelder kaotust alandavaks ei pidanud: «Noh, pääsesid, siis pääsesid, mul kõht nagunii sinusuguseid täis! Järgmine kord sul nii hästi ei lähe!» näis ta laisalt ringutades arvavat.



Kuivati läheduses elav vanem mees ütles, et närilisi on kuivati läheduses küllaga, sest söögipoolisest neil seal puudu ei tule. Lisaks hiirekestele kolavad hoonetes ja õuel ringi ka kopsakad rotid.



Tema kaks kassi on jahimaad ära jaotanud: pildil olev kass on spetsialiseerunud pisematele närilistele, kuna teine, suurem kõuts harvendab rottide ridu. Lisaks tiirutavad sealkandis ringi kullilised, kellele ringijooksev ja piiksuv toit samuti meelepärane on.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles