Pollis selguvad maasikasortide head ja vead

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asta Libek näitab Moskvas aretatud maasikasorti "Klubnitšnaja", millel on väga dekoratiivsed õied ja viljad ning marjad on mõnusalt vürtsika maitsega.
Asta Libek näitab Moskvas aretatud maasikasorti "Klubnitšnaja", millel on väga dekoratiivsed õied ja viljad ning marjad on mõnusalt vürtsika maitsega. Foto: Elmo Riig / Sakala

Enamik väljamaal aretatud taimi ei pea meie kliimas vastu. Et ebameeldivaid üllatusi vältida, ei tasu maasikataimi kotis osta, vaid võiks enne heita pilgu peale siinsete teadlaste katsete põhjal kokku pandud soovitussortide nimekirjale.


Eesti maaülikooli Polli aiandusuuringute keskus on üks neid paiku, kus uuritakse, millised sordid meie kliimas kõige paremini kasvavad. Praegu on neid oma sobilikkust tõestamas üle 70.

Keskuse vanemteaduri Asta Libeku sõnutsi tasub koduaias kasvatada kõiki soovitussortide nimekirjas olevaid sorte.

«Kui Vene ajal oli kõige olulisem suur saak, siis nüüd on sama tähtsad kvaliteet ja transpordikindlus,» räägib ta. Välismaal aretatud sortide puhul tuleb erilist tähelepanu pöörata külma- ja haiguskindlusele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles