Taago Tubin jõudis teatrini juhuslikult

Gert Kiiler
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvel esietendunud vabaõhulavastus «Charley tädi» on Taago Tubina esimene sooritus komöödia vallas. «Kõigis minu teistes lavastustes on nali olnud lihtsalt vahend, üks tööriist mõne tõsise teema avamisel,» tõdeb huumorisse soosivalt suhtuv mees.
Suvel esietendunud vabaõhulavastus «Charley tädi» on Taago Tubina esimene sooritus komöödia vallas. «Kõigis minu teistes lavastustes on nali olnud lihtsalt vahend, üks tööriist mõne tõsise teema avamisel,» tõdeb huumorisse soosivalt suhtuv mees. Foto: Tarvo Vridolin

Ugala vastne lavastaja Taago Tubin (38) on mitmekesise ametipagasiga mees: ta on kogunud tarkust kolmest Eesti teatrikoolist.


«Sakala» suunas Võrumaalt pärit, Viljandi kultuurikolledži teatrikateedri näitleja ja näitejuhina lõpetanud, humanitaarinstituudi teatriõppetoolis end täiendanud ning lavakunstikoolis lavastaja magistrikraadi kaitsnud Tubinat enda avamise teel.



Minu keskkooli lõpetamise aeg sattus Eesti taasiseseisvumise perioodi ja ma puutusin lähedalt kokku tollase «rindelinna» Võru liikumistega, nagu muinsuskaitseselts ja Vaba-Sõltumatu Noortekolonn nr. 1. Sellest vaimust kantuna tahtsin minna õppima ajalugu, jäin aga ülikoolist napilt välja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles