Dingo pani viljandlased hüppama

Gert Kiiler
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Gert Kiiler

Kolmapäeval Viljandi lauluväljakul koos Eesti ansamblitega Traffic ja Smilers esinenud Soome poprokilegend Dingo tõi silma järgi hinnates kohale tuhatkond muusikahuvilist.



Ehkki inimesed elasid aktiivselt kaasa ka enne peaesinejat üles astunud Trafficule ja Smilersile, suutsid publiku kõige paremini pihku haarata Soome muusikud. Seda kõhedast ilmast hoolimata.

Neumann suhtles aktiivselt rahvaga

Need, kes mäletasid Dingo lauljat Neumanni sellisena, nagu ta oli 1980. aastatel, arvatavasti jahmusid, nähes, et veerandaja aastaga on meigitud ja blondeeritud noormehest sirgunud väikese õllekõhuga tätoveeritud keskealine soomlane. Tema kirjutatud hitid kõlasid aga endiselt kaasakiskuvalt.

Neumann ise laval palju ei rassinud, keskendudes laulmise kõrval kitarride mängimisele, ent noorematel bändiliikmetel energiat jagus. Neumann suhtles ka aktiivselt publikuga, kasutades vaheldumisi soome ja inglise keelt. Keelebarjääri ei tekkinud ning kontakt lava ja lavaesise vahel oli suurepärane.

Publiku hulgas võis märgata ka Dingo rahvuskaaslasi, kellest enamik oli sattunud Viljandisse tänu Saaremaa rattatuurile.

Dingo esitas lisaks oma kullafondilugudele «Sinä ja minä», «Rio ohoi», «Nahkatakkinen tytto» ja «Autiotalo» hilisemat loomingut, mis samuti soojalt vastu võeti. Lugude kontserdil kuuldud versioonid olid 1980. aastate heliplaatidel pakututest sootuks rokilikumas võtmes ning pikitud kitarri- ja trummisoolodega.

Ootamatu külalisesineja

Suure üllatusena nii publikule kui korraldajaile astus Dingo ühe suurema hiti «Levoton tuhkimo» ajal lavale Eesti lauljatar Mari-Leen, kes on tuntuks saanud sama loo eestikeelse versiooni «Rahutu tuhkatriinu» esitajana.

Korraldaja Jaak Kärmase sõnul polnud ühislaulmist kavas ja tegemist oli Mari-Leenu kahetsusväärse initsiatiiviga.
Muus osas õnnestus kontsert Kärmase sõnul igati.

«Olime oodanud küll rohkem rahvast, kuid see-eest tuli kohale publik, kes oskas nähtut nautida ja hinnata,» rääkis ta, jättes siiski kuulajate arvu ütlemata. «Ka Dingo oli publikuga väga rahul ja suur tänu kohaletulnuile meilt kõigilt.»

Kärmas märkis, et muusikutele Viljandi meeldis ja nad esitasid linnaekskursioonil palju küsimusi. Dingo liikmed kiitsid tema sõnul ka Smilersit, nimetades teda väga kaasahaaravaks ansambliks.

Kontserdil viibinud Viljandi kultuurimaja direktori Tiit Kalmeti meelest oli tegemist väga professionaalselt korraldatud üritusega.

«Dingo enda esinemisest ootasin ma aga veidi rohkem. Küllap on põhjus selles, et paratamatult võrdled praegu nähtut ja kuuldut aastakümneid tagasi kogetuga ja sellest on helged mälestused,» nentis Kalmet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles