Kunstnikud tõid rahva ette oma maailma

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Helgi Kaldma

Viljandi kunstisaali kaheksateistkümne tegevusaasta 185. näitus pakub vaadata Eesti tuntumate kunstnike töid, neist kaks, Silvi Väljal ja Lydia Laas pärinevad Viljandimaalt.


Uus väljapanek jõudis Viljandi kunstisaali laupäeval. Vihmasest ilmast hoolimata oli selle avamisele tulnud hulk rahvast.



«Tunnen end praegu kui eksamil,» sõnas Aate-Heli Õun näitust avades. Kohal oli ju üks tema õpetajaid Arseni Mölder, kes on õpilase silmis professoriks justkui sündinud.



«Viljandi on minu linn, tundsin kohustust tuua oma tööd viljandlaste ette,» lausus Silvi Väljal. Teise saali seinad on kaetud tema loodusteemaliste õlipastellidega. Neid on kolmekümne piires ja need kannavad üldpealkirja «Minu maailm».



Saali keskel troonivad Eesti vanema põlve kujuri, kunstipedagoogist emeriitprofessori Arseni Möldri tööd. Väljas on ka tema kujundatud metallehted.


Sealsamas on Arseni Möldri kujurist abikaasa Signe taiesed.



Esimese saali seinu ilmestab Enno Väljali fotoseeria «Suviseid värve» ning laual võib märgata Silvi Väljali illustreeritud arvukatest lasteraamatutest viit viimast, mille autor on Jaak Kõdar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles