Soome rokilegend esineb kolmapäeval Viljandis

Gert Kiiler
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulukirjutaja ja solist Pertti Neumann on praeguses Dingo koosseisus ainus bändi hiilgeaegadest pärit liige.
Laulukirjutaja ja solist Pertti Neumann on praeguses Dingo koosseisus ainus bändi hiilgeaegadest pärit liige. Foto: arhiiv

1980. aastate esimesel poolel Soomes enneolematut menu nautinud ja fännihulluse põhjustanud ansambli Dingo koosseisust on praeguseks rivis vaid laulja ja enamiku lugude autor Neumann.


«Sakalale» antud intervjuus tunnistas ta, et sai omal ajal tunda kõike, mida muusikaäril pakkuda oli.



Neumann, mida Dingo teile praegu tähendab?


Dingo tähendab mulle sama mis 25 aastat tagasi: Dingo on minu elustiil.



Mis pilguga vaatate tagasi 1980. aastatele üldse ja bändi hiilgeajale? Kas see oli parim, mis teiega võis juhtuda?


Võib öelda, et 1980. aastad olid soomekeelse rokk- ja popmuusika ajaloos väga tähtis ajajärk: toimus soome roki suur läbimurre. Minul oli koos Dingoga võimalik sellest osa saada.



Ma ei tea, kas see oli just parim, mis minuga on juhtunud, aga peab tõdema, et sain toona tunda ja läbi elada kõike, mida muusikaäril pakkuda oli.



Mille taha jäi Dingo läbimurre maailma?


Otseselt ei ole Dingot kunagi maailma muusikaturule müüdud. Tahtsin algusest peale, et bändi loomingut esitataks soome keeles. Siiski tegime lood «Autiotalo» ja «Kirjoitan» ka inglise keeles ning nende müük oli Rootsis, Taanis, Inglismaal ja Iirimaal päris hea.



Kui me oleksime tahtnud end maailma murda, oleksime pidanud kolima Inglismaale. Aga see oli võimatu, sest meie kontserte oli Soomes kahe aasta jagu ette müüdud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles