Eesti viinamari pakatab vitamiinidest

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Räpina aianduskooli õppejõud Jaan Kivistik ütleb, et Eestis saab erinevalt lõunamaadest viinamarju kasvatada peaaegu ilma keemilisi taimekaitsevahendeid kasutamata, sest siin pole sedavõrd rohkesti haigusi ega kahjureid.
Räpina aianduskooli õppejõud Jaan Kivistik ütleb, et Eestis saab erinevalt lõunamaadest viinamarju kasvatada peaaegu ilma keemilisi taimekaitsevahendeid kasutamata, sest siin pole sedavõrd rohkesti haigusi ega kahjureid. Foto: Priit Mürk

Räpina aiandusõpetaja Jaan Kivistik ärgitab eestlasi viinamarju kasvatama, sest need turgutavad tervist ning rikastavad ühtlasi meie aiamaastikke.


«Pilkupüüdvad viinamarjapõõsad, nende küljest nopitud maitsvad viljad ning toidu juurde pakutav kodune vein võiksid olla turismitalude tõmbenumbrid,» leiab ta.



Eesti on Kivistiku jutu järgi maailma põhjapoolseim riik, kus kogu territooriumil on võimalik viinamarju kasvatada ka väljaspool kasvuhoonet.



«Siin kasvab üle saja viinamarjasordi,» teab ta. «Avamaale tasub istutada siiski vaid kõige varem valmivate marjadega, põhjapiirkondades järele proovituid. Neist kindlamad on aiandusliidu puuviljanduskomisjon arvanud soovitussortimenti.»



Loe lähemalt kolmapäevasest «Sakalast»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles