Päikesekillu perekeskus tähistab juubelit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Homme täitub Päikesekillu perekeskusel uste avamisest viis aastat. Suur sünnipäevapidu algab laupäeval kell 11. Oodata on lapsesõbralikku päeva mesimummude seltsis. Nalja ja mängu peaks jätkuma kogu perele.


Peol saab hullata vahunurgas, võtta üksteiselt mõõtu võistlusmängudes, lasta maalida oma põskedele toredaid tegelasi, proovida õnne loteriis või maiustada kohvikus. Mõistagi lastakse üheskoos hea maitsta hõrgul sünnipäevatordil.

Lisaks korraldatakse nädala jooksul õpitube. Pakutavat saab nautida tasuta.

Perekeskus avab nädalaks taaskasutusnurga. Igaühel leidub kodus asju, mida ta ise ei vaja, kuid mis võivad marjaks kuluda kellelegi teisele. Vastu võetakse kõike, mis on korras ja puhas. Asju saab tuua ja kogunenud esemetest endale vajalikku otsida esmaspäevast reedeni kella 14-18.30.

Nii toomine kui saamine on tasuta, kuid kutsume üles mõistlikkusele ja südametunnistusest lähtuvale käitumisele. Ärgem toogem kodust katkisi ja määrdunud rõivaid. Kraami ei maksa rabada lihtsalt sellepärast, et see on tasuta.

Kui keegi soovib perekeskusele sünnipäeva puhul head meelt teha, siis väga oodatud on arendavad lelud, mille vastu suureks kasvanud lapsed on huvi kaotanud. Perekeskuses teeksid need rõõmu paljudele teistele.

Janne Lubi juhendatavasse soengute ja patside tegemise õpituppa ootame kõiki väikeste tüdrukute emasid ja õdesid, kes tunnevad, et peale tavalise hobusesaba võiks osata lapse juukseid põnevamalt seada. Kohale tuleb juuksur, kes annab näpunäiteid soengu tegemiseks. Kaasa võtta kamm, soovi korral klambreid ja patsikumme. Menüü koostamise töötoas saab "Kokkuhoiu kokaraamatu" autori Sille Varblase käe all koostada pere võimalustest ja vajadustest lähtuva nädalamenüü. Ajal, mil emad loengut kuulavad, leiavad väikesed tegevust mängutoas ja suuremad saavad aega veeta täringumängude seltsis.

Meisterdamistoas teeme vahvaid sünnipäevakaunistusi, millega saab peoruumi rõõmsamaks muuta. Valminud ehted sobivad ka kodudele ilu andma. Õpetab Kristel Kadakas.

Kokaklubis on väikestel kokandushuvilistel võimalik Meeli Kõlli juhendamisel sünnipäevalauale vahveleid küpsetada. Õpime tainast tegema ja valmis vahvleid rulli keerama. Et kokates võivad riided jahuseks või lausa tainaseks saada, palume kaasa võtta põlle või määrdumist taluvad riided.

Emadele ja isadele õpetab Margit Kose joogat, mis annab inimesele rahu ja tasakaalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles