Tänavune aktinäituse «Mees ja Naine» ekspositsioon liigutab

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Soosaar
Mark Soosaar Foto: Sille Annuk

Pühapäeval avati Viljandis Raekoja pargis rahvusvaheline aktinäitus «Mees ja Naine».


Sellesuvine ekspositsioon on kineetiline. Korraldaja Mark Soosaare sõnul liigutavad Meest ja Naist taastuvenergia kaks kõige jõulisemat allikat: tuul ning inimmõte.

Tuulejõul liikuvad kunstiteosed kerkivad Viljandi uue kunsti muuseumi ees asuvasse parki. Nende autorid on Annick ning Pierre Debien Prantsusmaalt, Valentina Ljahhovitš Valgevenest ja Reiner Kühnle Saksamaalt. Eestit esindavad kunstilises tuulepargis kujurid Tiiu Kirsipuu ja Peeter Leinbock.

Vaatajate mõtte jõul ja elektri abikäel toimetavad objektid asuvad uue kunsti muuseumi peakorteris Pärnus ning endise Viljandi tütarlaste gümnaasiumi
auväärses majas.

Siseruumides näitavad oma teoseid soome naivist Hannu Riikonen, belgia sümbolist Gundi Falkensteiner,  valgevene sürrealist Ruslan Vaškevitš, Eesti art brut’ stiili väljapaistvaim esindaja Aivar Kurvits ning fotokunstnikud Vitali Brusinski Valgevenest ja Juta Kübarsepp Eestist. Aukülalisena astub rahva karmi pilgu ette meie rahvusliku kineetilise kunsti isa Kaarel Kurismaa.

Rahvusvaheline aktinäitus avatakse kolmes jaos: pühapäeval kell 12 uue kunsti muuseumis Pärnus ja kell 16 Viljandis Raekoja pargis ning järgmise nädala neljapäeval, 4. juunil kell 18 uue kunsti muuseumis Viljandis.

«Mees ja Naine» jääb avatuks augustikuu lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles