Uuring näitab liisimise üllatuslikku kasvu

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raeli müügijuhi Kalle Paalo sõnul on neilt tänavu liisitud vaid üks auto ja teised on kõik kohe välja ostetud.
Raeli müügijuhi Kalle Paalo sõnul on neilt tänavu liisitud vaid üks auto ja teised on kõik kohe välja ostetud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Nordea panga tellimusel Emoris valminud uuringu järgi on liisingut kasutavate Viljandimaa perede hulk kasvanud aastaga 33 protsendilt 46-le. Enamik turuosalisi pole seda tähelegi pannud.


Nordea pressiesindaja Gaili Edingi sõnul selgub kõigi Eestis tegutsevate pankade kliente hõlmavast uuringust, et liisingumakseid tegevate perede hulk on märkimisväärselt suurenenud ainult Viljandimaal. Mujal on see püsinud enamasti stabiilne, kuid veidi on liisijaid lisandunud ka pealinnas ja Pärnus. Seevastu Tartus on liisingu kasutajate arv hoopis tublisti vähenenud ning mõnevõrra on kahanemist tunda ka Rakveres.



Nordea Viljandi kontori juht Merike Ohak pidas uuringust välja tulnud liisingumaksete osa suurenemist veidi üllatuslikuks, sest ebakindla majandusseisu tõttu on inimesed viimasel ajal igasuguste laenutoodete suhtes selgelt ettevaatlikumad kui varem. Samas tunnistas ta, et näeb ka oma töös liisijate lisandumist.



«Osaliselt võib seda põhjendada asjaoluga, et turg on täis odavaid autosid ja automüüjad teevad väga häid pakkumisi,» rääkis Ohak. «Mulgid, kes on aegade algusest olnud väga säästlikud inimesed, püüavad sõiduvahendi soetamiseks soodsaid võimalusi kasutada.»


Loe lähemalt neljapäevasest «Sakalast»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles