Suure-Jaani festivali raamat jõuab lugejateni

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel aastal sai Suure-Jaani vallas festival teoks juba 15. korda. Et jäädvustada festivali ajalugu ja arengut, andis rahvusvaheline Artur Kapi ühing toetajate abiga välja raamatu «Helisevad hetked».
Eelmisel aastal sai Suure-Jaani vallas festival teoks juba 15. korda. Et jäädvustada festivali ajalugu ja arengut, andis rahvusvaheline Artur Kapi ühing toetajate abiga välja raamatu «Helisevad hetked». Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Rahvusvaheline Artur Kapi ühing ja Suure-Jaani vallavalitsus esitlevad 11. aprillil riigikogu konverentsisaalis raamatut «Helisevad hetked. Suure-Jaani muusikafestivali 15 aastat».

Tänavu möödub 135 aastat Artur Kapi, 105 aastat Eugen Kapi, 100 aastat Villem Kapi ja 180 aastat Hans Kapi sünnist. Läinud sügisel tähistati Mart Saare 130. sünniaastapäeva.

2001. aastal asutati Suure-Jaanis rahvusvaheline Artur Kapi ühing, et propageerida ja levitada Artur Kapi ja teiste Suure-Jaani piirkonnaga seotud loovisikute loomingut. 1998. aastast korraldab Suure-Jaani vald koostöös Eesti Kontserdi ja Kapi ühinguga Suure-Jaani muusikafestivali. Kui esimesel aastal kõlas vaid Kappide ja Saare muusika, siis aastatega on lisandunud teosed paljudelt Eesti heliloojatelt ning maailma muusikaklassikast ja tänapäevasemast loomingust. Traditsioonilistele kontsertidele on lisandunud lõunamuusikatunnid, millel interpreedid ja heliloojad tutvustavad oma tegemisi.

Eelmisel aastal sai Suure-Jaani vallas festival teoks juba 15. korda. Et jäädvustada festivali ajalugu ja arengut, andis rahvusvaheline Artur Kapi ühing toetajate abiga välja raamatu «Helisevad hetked». Raamatu 256 leheküljel on festivali 15 aasta jooksul tehtud 1076 dateeritud fotot, millele on lisatud festivali lühiajalugu ja kontserdipaikade tvustus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles