Mesimummus kestis «Purdeke»

, lasteaiaõpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaia kõige pisemad, kaheaastased Pisimesila rühma lapsed esitasid lustaka «Rongisõidu» loo.
Lasteaia kõige pisemad, kaheaastased Pisimesila rühma lapsed esitasid lustaka «Rongisõidu» loo. Foto: Külli Villems

Möödunud nädalal leidis lasteaias Mesimumm aset teatrifestival «Purdeke», mida korraldati teist aastat.


Teatrifestivali ettevalmistustesse oli haaratud kogu lasteaiapere: rühmades valiti näidendeid ja õpiti hoolega osi ning vanemad olid ametis lastele sobivate kostüümide leidmise ja valmistamisega. Osadesse elasid sisse nii kokk kui juhataja.



Festivali avas teatripäeval Muinasjutuvanaema, kellega koos said lapsed mängida ja laulda. Etendusi jagus igaks festivali päevaks.



Kõigepealt üllatasid vaatajaid muusikaringi lapsed, kes esitasid naljanäidendi «Mütsikaupmees». Etenduses vajaminevad peakatted olid laste endi valmistatud.



1. aprill oli külaliste päralt. Hommikul vaatas lasteaia pere Ivar Letti esituses südamlikku lugu õnnest ja õhtul pakkusid lastele oma lavastusega külakosti Õiemesila rühma isad. Pärast seda oli lastel palju arutlemist, kelle isa mängis Punamütsikest, vanaema, hunti või jahimeest.



Aprillikuu teise päeva hommikul esinesid aiarühmade lapsed kahe tükiga: «Mutionu pidu» ning «Hunt ja seitse kitsetalle».



Õhtupoolik oli taas üllatajate päralt: trupp Office & Köök esitas näidendi «Pilleke paksus metsas». Lapsed elasid kaasa väikese Pillekese kadumisele ning rõõmustasid, kui tüdruk jälle koju jõudis.



Reedel oli kõige pisemate kord esineda. Pisimesila rühm mängis lustakalt «Rongisõitu» ja Mängumesila lapsed näitasid lavastust «Jäneseema pirukas».



Enne ülestõusmispühi mängisid sõimerühmade õpetajad veel näitemängu «Tibuke». Teatrifestivali sisse mahtusid ka Ervin Lillepea teatri etendus ja õpetajate esitatud «Hommikuring».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles