Perekeskuse hoovis käisid lõhkujad

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskuse tagahoovis lõhuti mänguväljakut ning ka aiamööblit.
Keskuse tagahoovis lõhuti mänguväljakut ning ka aiamööblit. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Eelmise nädala lõpul sattusid Viljandi Päikesekillu perekeskuse hoovi rajatud mänguväljak ja aiamööbel huligaanide ohvriks.

Lõhkumine leidis aset neljapäeva öösel vastu reedet. «Rõõmustasimegi juba, et sellel suvel on asjad terveks jäänud,» ütles mittetulundusühingu Päikesekillu Perekeskus asutaja ja juhatuse liige Kristel Kadakas. Väiksemaid lõhkumisi on tema ütlemist mööda ette tulnud igal aastal, aga nii suurt huligaanitsemist pole varem olnud.

«Kogu hoov oli pilpaid täis, näis, nagu oleks meie grillinurga mööbel ja mängumajake sajaks tükiks murtud,» kirjeldas Kadakas reedehommikust vaatepilti.

Tema jutu järgi ei leitud hoovist alkoholipudeleid ja seetõttu arvatakse, et tegemist on teismelistega, kes lõhkudes lihtsalt aega sisustasid.

Perekeskuse hoovi ümbritseb umbes puusakõrgune aed, kuhu pääseb kahelt poolt, nii Koidu kui Posti tänavalt. Mõlemad väravad olid suletud, kuid mitte lukus.

Grillinurga mööbel koosnes puitpingist, neljast toolist, pargipingist ja suurest lauast ning mängumaja oli kvaliteetsest plastist. Kadakas oli veendunud, et mööblit ja aiamajakest parandada pole võimalik.

Need kõik olid saadud annetustest ning juhataja sõnul Päikesekillul uute asjade soetamiseks raha ei jätku. Ta hindas kahju tuhatkonna euro suuruseks.

Keskus tegi politseile juhtunu kohta avalduse, kuid eile tagasisidet veel saanud polnud. Seepärast tehti ka sotsiaalvõrgustikku Facebook üleskutse, milles palutakse võimalikel pealtnägijatel anda vihjeid.

Lõuna politseprefektuuri pressiesindaja Agu Lalli sõnul on algatatud vara rikkumist hõlmav väärteomenetlus, kuid tulemustest on veel vara rääkida. Teistest sellistest juhtumitest samal õhtul politseil teateid pole.

Kristel Kadakas avaldas lootust, et lõhkujad saadakse kätte ning avaneb võimalus kahju välja nõuda.

Päikesekillu Perekeskus on loodud kodanikualgatusena, andmaks tuge ja nõu noortele lastevanematele paremaks lapsevanemaks kasvamisel. Koostöös teiste Viljandi mittetulundusühingutega pakutakse perekeskuses peredele mitmesuguseid teenuseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles