Vanglas laamendanud said karistada

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Kohus karistas 2006. aasta suvel Viljandi vanglas märatsenud noori vange töötegemise kohustuse ja viieaastase vangistusega.


Lõuna ringkonnaprokuratuuri süüdistuse järgi osalesid 2006. aasta 12. juulil toona veel alaealised noormehed praeguseks suletud Viljandi vanglas puhkenud rahutustes.



Vangla spordisaali kasutamise keelu saanud 16—17-aastased kinnipeetavad lõhkusid protestiks vangla elukorpuse ja spordisaali aknaid. Samuti lõhkusid noorvangid vanglainventari ja põletasid madratseid. Mäss suruti maha 45 minutiga.



Seitse märatsemise eestvedajat isoleeriti kaasvangidest ning ülejäänud sündmuses osalenud kinnipeetavad pidid lõhkumise jäljed koristama.



Ühte noormeest karistati 360 tunni üldkasuliku töö tegemise kohustusega, ühele määrati tingimisi vangistus ja viis vangi said reaalse vangistuse kuuest kuust kuni viie aastani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles