Hamburgerikoht pidi uksed sulgema

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastaid tagasi sai siit uksest sisse, et saiakesi ja kommi osta, seejärel müüdi hamburgereid. Edaspidi saab sellest kultuuriakadeemia õppehoone peasissekäik.
Aastaid tagasi sai siit uksest sisse, et saiakesi ja kommi osta, seejärel müüdi hamburgereid. Edaspidi saab sellest kultuuriakadeemia õppehoone peasissekäik. Foto: Elmo Riig / Sakala

Vähem kui kaks aastat Viljandis endises Vilma poes tegutsenud toidukoht pidi uksed sulgema, sest kompleksi uus omanik Tartu ülikool ei soovinud oma majja võõraid.

Osaühing Amendero avas Väikse Ameerika nime kandva hamburgerirestorani 2010. aasta detsembris ning rendilepingu järgi pidi seal tegutsema vähemalt viis aastat.

Amendero oli esimene rentnik, kes hüljatud kompleksis kanda kinnitas. Ta jäi ka ainsaks, sest Vilma endine omanik, aktsiaseltsile Luterma kuulunud aktsiaselts KCF Valdus teatas oma tütarettevõtte REC Varad vahendusel juba tookord, et otsib ülejäänud kompleksile ostjat.

Hoone ostis Tartu ülikool Viljandi kultuuriakadeemiale. Õppeasutuse haldusdirektor Tonio Tamra ütles, et akadeemia soovis kogu maja oma valdusse ja see öeldi välja kohe tehingu algul. Tartu ülikool seadis tingimuseks, et kinnistu võetakse üle ilma koormisteta.

Uue omanikuna lõpetas akadeemia Amenderoga lepingu, lubades hamburgerirestoranil sügiseni jätkata.

Nagu Tamra ütles, saab senise toidukoha ruumist õppehoone fuajee ning sinna tuleb peasissekäik. Nõnda ootab ees projekteerimine, misjärel hakatakse maja ümber kujundama. Juba kasutuses olevaid ruume kütab akadeemia praegu ajutiste küttekehadega, sest vana küttesüsteemi kaudu kogu kompleksi soojas hoida oleks liiga kallis.

Osaühingu Amendero juhataja Tarmo Hendrikson ütles, et esialgu soovis akadeemia hamburgerirestorani lahkumist juuliks, kuid siis leebus ja lubas sel tegutseda septembri lõpuni. Restoran sulges uksed 29. septembril.

Hendrikson kinnitas, et kallivõitu rendist hoolimata tootis toidukoht tulu ja kui hoonekompleksi uus omanik poleks lahkumist nõudnud, oleks hamburgerirestoran edasi tegutsenud.

Juhataja lisas, et kui Viljandi südalinnas peaks käidavas kohas vabanema mõni teine koht, võib soodsatel tingimustel juhtuda, et kogu pere hamburgerirestoran sünnib seal uuesti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles