Repliik: Millesse investeerida?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helgi Kaldma
Helgi Kaldma Foto: Elmo Riig / Sakala

Meil räägitakse praegu õige palju investeerimisest. Millesse kõigesse meil oma kapitali ei mahutata: loomulikult tänapäevasesse tehnoloogiasse ja uutesse masinatesse, aga ka haridusse ja lastesse.


Investeerimine oli ka üks põhilisi kõneaineid eile Olustvere lossis peetud seminaril «Põllumees kui tippjuht». Arutleti, kas pole suurushullustus panna karjalauta roboteid, kui meil on küllalt töökäsi. Ja kas meie põllumehed ei pingutanud üle, kui nad majanduse tõusu lainel aasta-paar tagasi ehitasid 40 000 lehmale uue kodu ning võtsid hiigellaene, et soetada kalleid masinaid.



Uus ja vana on alati vaenujalal olnud, eriti kitsama aja saabudes.



Praegu Roomas Eesti suursaatkonnas töötav Ruve Schank tegi oma kõnes põllupidajaile teistlaadseid ettepanekuid. «Investeerigem esiteks olukorras orienteerumisse, et teataks, mis seisus ollakse teistega võrreldes, ja teiseks iseloomu kasvatamisse, et oskaks tekkinud olukorras vastu pidada,» soovitas ta.



Neljas Olustvere seminar sarjast «Põllumees kui tippjuht» kandiski mõtet: põllumehed, pidagem vastu!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles